Clinica Împreună - Centru de terapie

Blog

Despre tehnica Neurofeedback

x

Orice terapie functioneaza mult mai bine atunci cand creierul se afla in echilibru. Acest echilibru se poate atinge cu ajutorul tehnicii Neurofeedback prin stimularea si antrenarea functiei de reglare a creierului.

CITEȘTE MAI MULT

Autism clasic vs. Autism virtual

x

Un diagnostic se pune, în general, prin analiza comportamentului și a dezvoltării copilului. Deși afecțiunea poate fi diagnosticată în primele luni de viață, un diagnostic fiabil este posibil doar la vârsta de 2 ani.

CITEȘTE MAI MULT

Comportamentul copiilor cu autism

x

Tulburarea de spectru autist este diagnosticată în copilărie, multe dintre simptomele specifice apărând în jurul vârstei de 2 ani. Părintele remarcă lipsa de contact vizual a copilului, lipsa de răspuns când este strigat sau indiferența față de părinte.

CITEȘTE MAI MULT

Integrare socială a copiilor cu tulburare de spectru autist. Când începem grădinița?

x

Încercarea integrării sociale a copiilor cu autism se face, în general, după o anumită perioadă de terapie variind de la copil la copil. Factorii de succes în terapie constau în: vârsta la care cel mic a început terapia, potențialul copilului, implicarea părinților, profesionalismul și implicarea echipei de terapeuți

CITEȘTE MAI MULT

Detectarea timpurie a autismului

x

Detectarea autismului este adesea dificilă, deoarece nu există un test exact pentru această afecțiune. Un diagnostic se pune, în general, prin analiza comportamentului și a dezvoltării copilului.

CITEȘTE MAI MULT

CAUZELE AUTISMULUI

x

Cercetările arată, de asemenea, că anumite influențe asupra mediului pot crește sau reduce și mai mult riscul de autism la persoanele care sunt predispuse genetic la tulburare.

CITEȘTE MAI MULT

Care este diferența dintre sindromul Asperger și autism?

x

Sindromul Asperger și tulburarea de spectru autist sunt condiții de dezvoltare. Văzute istoric ca fiind diferite, cele două au fost fuzionate în 2013.

CITEȘTE MAI MULT

Care sunt cauzele și factorii de risc pentru Sindromul Asperger?

x

Factorii genetici și expunerea la toxine din mediul înconjurător, cum ar fi substanțele chimice sau virușii, au fost identificați ca potențiali contribuabili la dezvoltarea tulburării.

CITEȘTE MAI MULT

Ce este sindromul Down?

x

Sindromul Down este o afecțiune în care o persoană are un cromozom suplimentar. Cromozomii sunt mici „pachete” de gene din corp. Acestea determină modul în care corpul bebelușului se formează și funcționează pe măsură ce crește în timpul sarcinii și după naștere.

CITEȘTE MAI MULT

Intervenție timpurie pentru Sindromul Down

x

Intervenția timpurie este un program sistematic de terapie, exerciții și activități concepute pentru a aborda întârzierile de dezvoltare pe care le întâmpină copiii cu sindrom Down sau alte dizabilități.

CITEȘTE MAI MULT

Creșterea unui copil cu sindrom Down

x

Creați o rutină zilnică și respectați-o cât de bine puteți. De exemplu, dimineața ar putea însemna „să te ridici / să mănânci micul dejun / să te speli pe dinți / să te îmbraci”.

CITEȘTE MAI MULT

Autism sau întârziere în dezvoltare. Cum facem diferența?

x

Fiecare copil are propriul său ritm de creştere şi dezvoltare, acesta neavând un progres continuu, existând perioade în care unele achiziţii comportamentale pot fi semnificativ mai rapide decât altele.

CITEȘTE MAI MULT

Caracteristicile întârzierii în dezvoltare

x

Întârzierea în dezvoltare apare atunci când un copil nu a atins etapele de dezvoltare în perioada de timp așteptată. Termenul „etape de dezvoltare” se referă la procesul de dezvoltare a abilităților prin care trec copiii.

CITEȘTE MAI MULT

Ce trebuie să știți despre întârzierea în dezvoltare

x

Copiii trec prin etapele de dezvoltare în ritmul lor, unii mișcându-se mai repede decât alții. Întârzierile minore și temporare nu sunt de obicei un motiv de alarmare, dar o întârziere continuă sau mai multe întârzieri în atingerea etapelor de referință pot fi un semn că ar putea exista provocări mai târziu în viață.

CITEȘTE MAI MULT

BENEFICIILE JOCULUI CU APĂ

x

Apa este un material natural important, care oferă ore de distracție nesfarsite și o multitudine de oportunități minunate de dezvoltare și învățare.

CITEȘTE MAI MULT

Ce este integrarea senzoriala?

x

La copiii cu TSA, se considera ca deficientele de procesare senzoriala provoaca dificultati care afecteaza comportamentul si abilitatile de viata.

CITEȘTE MAI MULT

Simptomele tulburării de procesare senzorială

x

Tulburarea de procesare senzorială (TPS) este o afecțiune care afectează modul în care creierul procesează informații senzoriale (stimulii).

CITEȘTE MAI MULT

Întârzierea în limbaj

x

Întârzierea în achiziția limbajului este o problemă de neurodezvoltare care se referă la faptul că micuțul nu a deprins limbajul conform așteptărilor pentru vârstă și nivel intelectual (IQ).

CITEȘTE MAI MULT

Cum îmbunătățiți comunicarea copilul dvs. TSA

x

Dacă copilul dumneavoastră are autism, este posibil ca acesta să aibă probleme de comunicare. Părinții inițial învață să comunice într-un mod în care are sens pentru copil, în loc să condiționeze copilul să încerce să comunice la fel ca ceilalți copii.

CITEȘTE MAI MULT

Tulburări de limbaj la copii

x

Tulburările de limbaj sunt o problemă frecventă la copii și pot fi tratate. Cu toate acestea, a avea o tulburare de limbaj poate fi frustrant, nu numai pentru copiii care le au, ci și pentru părinții și profesorii lor.

CITEȘTE MAI MULT

Tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD)

x

Pentru diagnosticarea ADHD, simptomele trebuie să se înscrie în categoriile: DEFICIT DE ATENŢIE – HIPERACTIVITATE – IMPULSIVITATE.

CITEȘTE MAI MULT

ADHD-ul la copii

x

ADHD este o tulburare comună de neurodezvoltare care apare de obicei în copilăria timpurie, de obicei înainte de vârsta de șapte ani.

CITEȘTE MAI MULT

Copii cu ADHD. Sfaturi pentru părinți

x

Ajutați-vă copilul să rămână concentrat și organizat urmând rutinele zilnice, simplificând programul copilului și ținându-l pe copil ocupat cu activități sănătoase.

CITEȘTE MAI MULT

Dezvoltarea emotionala la copilul cu autism

x

Copiilor cu autism le este deseori greu sa recunoasca emoțiile, expresiile faciale și alte indicii emoționale, cum ar fi tonul vocii și limbajul corpului.

CITEȘTE MAI MULT

Comportamentele de autostimulare la copiii cu autism. Cauze și modalități de reducere a acestora.

x

Comportamentele de autostimulare constau în mișcări repetitive ale corpului sau ale obiectelor. Aceste comportamente sunt des întâlnite la persoanele cu întârziere în dezvoltare și, mai ales la copiii cu autism.

CITEȘTE MAI MULT

Întârzierea în dezvoltare

x

Întârzierile pot apărea în aria funcției motorii, a vorbirii și a limbajului, cognitiv, în joc și în abilități sociale.

CITEȘTE MAI MULT

Mutarea terapiei in sala de gimnastica

x

Gimnastica este un sport care oferă un mediu plin de oportunități de stimulare a minții, încurajarea abilităților sociale și consolidarea abilităților motorii grosiere și fine, oferind în același timp copiilor o metodă alternativă de învățare și dezvoltare de noi abilități.

CITEȘTE MAI MULT

Nutritia si Autismul

x

Cercetatorii au descoperit că copiii cu TSA au de cinci ori mai multe șanse să aibă provocări în timpul mesei, cum ar fi tantrumuri, selectivitate extremă a alimentelor și ritualuri in timpul mesei.

CITEȘTE MAI MULT

Sfaturi pentru creșterea copilului cu tulburare de spectru autist

x

Învață tot ce poți despre autism și implică-te în tratamentul copilului pentru a îl ajuta mai mult. În plus, următoarele sfaturi vor face viața de zi cu zi mai ușoară atât pentru dumneavoastră

CITEȘTE MAI MULT

Tulburarea Asperger

x

Deși au o inteligență peste medie, majoritatea adulților cu sindromul Asperger prezintă întârzieri cognitive sau ale abilităților lingvistice, simptome care afectează semnificativ viața de zi cu zi.

CITEȘTE MAI MULT

Tulburarile de somn la copiii cu TSA

x

Persoanele cu autism pot avea deseori probleme cu somnul. Există o serie de motive pentru acest lucru, inclusiv dificultăți de relaxare.

CITEȘTE MAI MULT

Ludoterapia

x

Jocul contribuie la dezvoltarea personalităţii copilului, îndeplinind cerinţele învăţării (transformarea, modificarea structurilor şi funcţiilor mintale şi organizarea lor după modelul activităţilor intelectuale).

CITEȘTE MAI MULT

Cursuri pentru părinți

x

În înțelegerea și fructificarea adecvată a timpului liber atât a copilului cu autism, cât și a părinților acestora, este important de știut faptul că autismul este o luptă contratimp, orice minut valorizat adecvat se poate întoarce în favoarea copilului și a recuperării acestuia.

CITEȘTE MAI MULT

Psihoterapie

x

Psihoterapia vă ajută să învățați cum să vă controlați viața și să răspundeți la situații provocatoare cu abilități sănătoase de coping.

CITEȘTE MAI MULT

Consiliere

x

Este o formă de intervenție psihologică ce se adresează persoanelor sănătoase din punct de vedere psihologic, aflate într-un impas atunci când vine vorba de rezolvarea unor situații de criză fie că sunt sociale, profesionale sau familiale.

CITEȘTE MAI MULT

Art Terapie

x

Scopul terapiei prin artă este de a utiliza procesul creativ pentru a ajuta oamenii să exploreze auto-exprimarea și, făcând acest lucru, să găsească noi modalități de a obține o perspectivă personală și de a dezvolta noi abilități de coping.

CITEȘTE MAI MULT

Terapie de Integrare Senzorială

x

Terapia de integrare senzorială are ca scop îmbunătățirea și susținerea dificultăților întâmpinate de persoanele cu tulburare de procesare senzorială.

CITEȘTE MAI MULT

Terapie Ocupațională

x

Rolul terapeutului ocupațional este de a maximiza capacitatea unei persoane de a funcționa independent în cadrul societății și în activitățile lor de zi cu zi.

CITEȘTE MAI MULT

Logopedie

x

Logopedia sau terapia vorbirii și a limbajului este o profesie care evaluează, oferă diagnostic și tratează dificultățile de vorbire, limbaj, comunicare și înghițire la bebeluși, copii și adulți.

CITEȘTE MAI MULT

Terapie de grup

x

Grupurile de socializare sunt destinate practicării abilităților sociale destinate să ajute participanții să navigheze cu succes în relațiile interumane

CITEȘTE MAI MULT

Terapia ABA

x

Terapia ABA aplică înțelegerea modului în care funcționează comportamentul în situații reale. Scopul este creșterea comportamentelor care sunt utile și scăderea comportamentelor dăunătoare sau care afectează învățarea.

CITEȘTE MAI MULT

Terapia TECE

x

Terapia TECE este benefică pentru sănătatea mintală a copilului tău, realizându-se cu un plan de intervenție personalizat, în vederea creării unui ambient propice dezvoltării mintale a copilului, printr-o implicare parentală corespunzătoare

CITEȘTE MAI MULT