Dacă copilul dvs. este hiperactiv, neatent sau impulsiv, poate fi nevoie de multă energie pentru a-l determina să asculte, să termine o sarcină sau să stea liniștit. Monitorizarea constantă poate fi frustrantă și epuizantă. Uneori s-ar putea să simți că copilul tău conduce spectacolul. Dar există pași pe care îi puteți urma pentru a recâștiga controlul situației, în timp ce îl ajutați simultan pe copilul dvs. să-și valorifice la maximum abilitățile.
În timp ce tulburarea de deficit de atenție nu este cauzată de un părinte rău, există strategii eficiente pe care părinții le pot parcurge pentru a corecta comportamentele problematice. Copiii cu ADHD au nevoie de structură, coerență, comunicare clară, recompense și consecințe pentru comportamentul lor. De asemenea, au nevoie de multă dragoste, sprijin și încurajare.
Există multe lucruri pe care părinții le pot face pentru a reduce semnele și simptomele ADHD-ului fără a sacrifica energia naturală, personalitatea jucăușă a celui mic și unicitatea fiecărui copil.
Ai grijă de tine, astfel încât să poți avea grijă de copilul tău. Mâncați bine, faceți mișcare, dormiți suficient, găsiți modalități de a reduce stresul și căutați sprijin față în față de la familie și prieteni, precum și de la specialiștii în sănătate mintală și profesorii copilului dumneavoastră.
Stabiliți structura și respectați-o. Ajutați-vă copilul să rămână concentrat și organizat urmând rutinele zilnice, simplificând programul copilului și ținându-l pe copil ocupat cu activități sănătoase.
Stabiliți așteptări clare. Faceți regulile de comportament simple și explicați ce se va întâmpla când vor fi ascultate sau încălcate – și să fie urmate de fiecare dată de o recompensă sau de o consecință.
Încurajați exercițiile fizice și somnul. Activitatea fizică îmbunătățește concentrarea și promovează dezvoltarea creierului. Somnul este important pentru copiii cu ADHD, acesta ducând la rândul său la reducerea simptomelor ADHD-ului.
Ajută-ți copilul să mănânce corect. Pentru a controla simptomele ADHD, programați mese sau gustări regulate sănătoase la fiecare trei ore și reduceți alimentele nesănătoase și zaharate.
Învață-l pe copilul tău cum să-și facă prieteni. Ajută-l să devină un ascultător mai bun, să învețe să citească emoțiile și limbajul corpului oamenilor și să interacționeze mai ușor cu ceilalți.
Lasă un răspuns