Clinica Împreună - Centru de terapie

Art Terapie

Utilizarea metodelor artistice pentru tratarea tulburărilor psihologice și îmbunătățirea sănătății mintale este cunoscută sub numele de art terapie sau terapie prin artă. Art terapia este o tehnică înrădăcinată în ideea că expresia creativă poate favoriza vindecarea și bunăstarea mentală.

Scopul terapiei prin artă este de a utiliza procesul creativ pentru a ajuta oamenii să exploreze auto-exprimarea și, făcând acest lucru, să găsească noi modalități de a obține o perspectivă personală și de a dezvolta noi abilități de coping.

Crearea sau aprecierea artei este folosită pentru a ajuta oamenii să își exploreze emoțiile, să dezvolte conștiința de sine, să facă față stresului, să stimuleze stima de sine și să lucreze la dezvoltarea abilităților sociale.

Art terapia poate fi utilizată pentru a trata o gamă largă de tulburări mentale și de suferință psihologică. În multe cazuri, poate fi utilizată împreună cu alte tehnici de psihoterapie, cum ar fi terapia de grup sau terapia cognitiv-comportamentală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *