Clinica Împreună - Centru de terapie

Mutarea terapiei in sala de gimnastica

Beneficiile gimnasticii pentru copiii cu TSA

•Gimnastica poate oferi copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA) acces la o abordare diferențiată, care poate crea un model pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui copil într-un mod unic și eficient.

•Gimnastica este un sport care oferă un mediu plin de oportunități de stimulare a minții, încurajarea abilităților sociale și consolidarea abilităților motorii grosiere și fine, oferind în același timp copiilor o metodă alternativă de învățare și dezvoltare de noi abilități.

•Concentrarea este necesară pentru fiecare activitate executata. Antrenarea concentrarii prin gimnastică poate dezvolta o atenție sporită pentru sarcinile externe. Copiii cu TSA au posibilitatea de a-și dezvolta sistemul vestibular și de a crește gradul de conștientizare spațială prin diferite conexiuni pe care creierul le construiește atunci când efectuează rutine care implică utilizarea diverselor abilități sportive.

•Pe lângă abilitățile care inițiază dezvoltarea creierului, este important să se consolideze calitățile mentale pozitive. Unele dintre modalitățile prin care acest lucru poate fi realizat este prin modelarea elementelor de gimnastică, profitând de momentele de învățare, oferind astfel întăriri pozitive aliniate cu instrucțiunile.

•Programele de gimnastică pot ajuta în furnizarea unui mediu de învățare funcțional și neprețuit copiilor cu TSA. Prin urmare, este avantajos pentru părinți și profesioniști să colaboreze la definirea, planificarea și implementarea participării copilului la activități recreative.

•Gimnastica oferă copiilor cu TSA o oportunitate de a experimenta bucuria succesului prin realizările lor individuale sau prin succesul coechipierilor lor. Mutarea terapiei la sala de gimnastica ar putea oferi oportunități incomensurabile copiilor cu TSA și ar putea promova generalizarea abilităților învățate într-un mediu natural.

Integrarea senzoriala prin texturi din natură

•Angela Hanscom, terapeut ocupațional pediatric, care a fondat programul internațional de jocuri în natură TimberNook este un pionier în domeniul programului de dezvoltare centrat pe elemente din natură. Înstrăinarea copiilor de exterior poate însemna că nu își va dezvolta abilitățile senzoriale pe deplin.

•Astfel, luăm în considerare beneficiile senzoriale ale jocului în aer liber pentru a-i ajuta pe copii cu integrarea simțurilor în cele mai naturale moduri. Natura este o experiență senzorială supremă pentru toți copiii și o formă necesară de prevenire a disfuncției senzoriale.

•Pentru a ajuta copiii să se dezvolte trebuie să le permitem copiilor libertatea de a explora în ritmul lor. Programele încorporează astfel de abordări precum explorarea diferitelor texturi (apa, malai, faina, noroi etc.), mersul desculț – toate acestea putând îmbunătăți coordonarea, capacitatea rezolvării de probleme și să ofere experiențe senzoriale.

•Puteți începe să folosiți jocul bazat pe elemente naturale pentru dezvoltarea senzorială cu propriul copil chiar astăzi – în propria curte sau mai departe.

•Exteriorul provoacă în mod natural simțul unui copil prin numeroasele sunete, mirosuri, texturi, diferențe termice și culori pe care le oferă. Pentru a încuraja explorarea senzorială, găsiți un loc în care copilul dumneavoastră să poată merge desculț pe diferite suprafețe – iarbă, nisip, noroi, bușteni, pietre – să-și treacă degetele prin noroi sau nisip, să se joace într-o piscină cu apă sau să construiască folosind elemente naturale.

•O modalitate de a atrage simțurile copilului dvs. poate fi un traseu senzorial care are o serie de experiențe de-a lungul lui care sunt concepute pentru a angaja diferitele simțuri ale copilului și a ne cufunda într-o călătorie multi-senzorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *