Clinica Împreună - Centru de terapie

Logopedie

Logopedia sau terapia vorbirii și a limbajului este o profesie care evaluează, oferă diagnostic și tratează dificultățile de vorbire, limbaj, comunicare și înghițire la bebeluși, copii și adulți.

Scopul principal al terapiei vorbirii și a limbajului este de a maximiza capacitatea unui individ de a comunica la cel mai înalt potențial al lor în viața de zi cu zi. Terapia vorbirii și a limbajului maximizează, de asemenea, capacitatea unei persoane de a mânca, bea și înghiți cât mai independent posibil.

Logopezii joacă un rol cheie în evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de spectru autist (TSA) și a altor afecțiuni conexe. Terapia vorbirii și a limbajului este foarte benefică pentru persoanele cu tulburări de spectru autist și alte afecțiuni conexe deoarece va îmbunătăți și trata dificultățile de vorbire, limbaj, comunicare și înghițire.

Comunicarea este una dintre principalele zone de dificultate cu care se confruntă persoanele cu tulburare de spectru autist. Datorită variației tipului și severității vorbirii, limbajului și dificultățile de comunicare în rândul persoanelor cu TSA, intervenția terapiei logopedice va fi individualizată pentru fiecare pacient.

Unele persoane pot întâmpina doar dificultăți în comunicarea lor socială, în timp ce altele vor fi complet non-verbale (incapabile să vorbească). Logopedia poate funcționa în următoarele arii pentru persoanele cu TSA și alte afecțiuni conexe:

-Limbaj expresiv

-Limbaj receptiv

-Abilități sociale

-Comunicare non-verbală (expresii faciale, gestuale și limbaj corporal)

-Comunicare alternativă și augmentativă – orice formă de comunicare, alta decât vorbirea.

Terapia vorbirii și a limbajului este extrem de benefică pentru persoanele cu ASD și alte afecțiuni conexe și se va concentra pe îmbunătățirea și susținerea dificultăților individului în vorbire, limbaj și comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *