Psihoterapia este un termen general pentru tratarea problemelor de sănătate mintală, discutând cu un psihoterapeut acreditat.
În timpul psihoterapiei, înveți despre starea ta de spirit, sentimentele, gândurile și comportamentele tale. Psihoterapia vă ajută să învățați cum să vă controlați viața și să răspundeți la situații provocatoare cu abilități sănătoase de coping.
Psihoterapia poate fi utilă în tratarea majorității problemelor de sănătate mintală, inclusiv:
-Tulburări de anxietate, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă, fobiile, tulburarea de panică sau tulburarea de stres post-traumatic
-Tulburări ale dispoziției, cum ar fi depresia sau tulburarea bipolară
-Dependențe, cum ar fi alcoolismul, dependența de droguri sau jocurile de noroc compulsive
-Tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia
-Tulburări de personalitate
Nu oricine beneficiază de psihoterapie este diagnosticat cu o boală mintală. Psihoterapia poate ajuta pentru o serie de conflicte ale vieții care pot afecta pe oricine. De exemplu, poate ajuta cu:
-Rezolvarea conflictelor cu partenerul tău sau cu altcineva din viața ta
-Ameliorarea anxietății sau a stresului datorat muncii sau al altor situații
-A face față schimbărilor majore de viață, cum ar fi divorțul, moartea unei persoane dragi sau pierderea unui loc de muncă
-Învățarea gestionării reacțiilor nesănătoase, cum ar fi furia rutieră sau comportamentul pasiv-agresiv
-Împăcarea cu o problemă de sănătate fizică continuă sau gravă, cum ar fi diabetul, cancerul sau durerea pe termen lung (cronică)
-Rezolvarea problemelor de somn, insomnia
În general, există un risc mic în a începe ședințele de psihoterapie. Dar, deoarece poate explora sentimente și experiențe dureroase, este posibil să te simți uneori inconfortabil din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, orice riscuri sunt reduse la minimum prin lucrul cu un psihoterapeut calificat care poate potrivi tipul și intensitatea terapiei cu nevoile dumneavoastră.
Abilitățile de coping pe care le înveți vă pot ajuta să gestionați și să cuceriți sentimentele negative și temerile.
Sesiunile se vor desfășura în clinică o dată pe săptămână sau la două săptămâni pentru o sesiune care durează aproximativ 45 până la 60 de minute. Psihoterapia, de obicei într-o pune accent pe siguranță și stabilizare.
Cu excepția situațiilor rare și specifice, conversațiile cu terapeutul dvs. sunt confidențiale. Cu toate acestea, un terapeut poate încălca confidențialitatea dacă există o amenințare imediată la adresa siguranței (a ta sau a altcuiva).Terapeutul dvs. poate răspunde la întrebările despre confidențialitate.
Lasă un răspuns