Clinica Împreună - Centru de terapie

Terapie Ocupațională

Terapia ocupațională este implicată în evaluarea, diagnosticarea și tratarea dizabilităților psihice și fizice. Rolul terapeutului ocupațional este de a maximiza capacitatea unei persoane de a funcționa independent în cadrul societății și în activitățile lor de zi cu zi.

Terapia ocupațională este implicată în evaluarea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor fizice și psihice. Scopul principal al terapiei ocupaționale este de a preveni / diminua impactul pe care îl are un handicap asupra unei persoane și de a-și maximiza capacitatea de a funcționa independent în viața de zi cu zi.

Terapeutul ocupațional poate evalua, diagnostica și trata numeroasele dificultăți cu care se confruntă persoanele cu tulburări ale spectrului autist (TSA) și alte afecțiuni conexe. Datorită variației largi a dificultăților întâmpinate de persoanele cu TSA, tipul de abordare a tratamentului adoptat va fi diferit pentru fiecare individ.

Terapia ocupațională va ajuta persoanele cu TSA și alte afecțiuni conexe, diminuând impactul pe care dificultățile lor îl au asupra activităților lor de viață de zi cu zi. De asemenea, vor susține capacitatea persoanei de a funcționa cât mai independent posibil în cadrul societății. Terapeutul ocupațional poate realiza acest lucru prin:

-Evaluarea riscurilor – asigurarea siguranței persoanei în mediul său și sugerarea oricăror adaptări care trebuie făcute

-Adaptări de mediu

-Echipament pentru a ajuta persoana în activitățile vieții de zi cu zi

-Terapie de integrare senzorială – pentru a susține și gestiona dificultățile senzoriale specifice precum sensibilitatea la lumină, atingere, miros, zgomote și gusturi.

-Sfaturi, sprijin și instruire pentru îngrijitori, personal educațional și alți profesioniști din domeniul sănătății.

-Descompunerea sarcinii în pași mai mici și apoi învățarea individului cum să finalizeze sarcina pas cu pas.

-Managementul comportamentului

-Managementul autonomiei personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *