Persoanele cu autism pot avea deseori probleme cu somnul. Există o serie de motive pentru acest lucru, inclusiv dificultăți de relaxare.
Persoanele cu autism pot avea deseori probleme cu somnul. Există o serie de motive pentru acest lucru, inclusiv dificultăți de relaxare.
Problemele cu somnul pot fi o problemă atât pentru adulții cu autism, cât și pentru copii. Poate fi, de asemenea, perturbator pentru părinții copiilor autiști care pot avea propriul somn afectat.
Stabilirea unei igiene bune a somnului prin abordarea următoarelor domenii este un prim pas bun:
▪︎Mediul de somn: dormitorul trebuie să fie întunecat, liniștit și răcoros. Deoarece copiii cu TSA ar putea fi deosebit de sensibili la zgomote și / sau au probleme senzoriale, mediul ar trebui adaptat pentru a vă asigura că copilul dumneavoastră este cât se poate de confortabil.
▪︎Rutină la culcare: rutina trebuie să fie previzibilă, relativ scurtă (20-30 de minute) și să includă activități relaxante, cum ar fi citirea sau ascultarea muzicii liniștite. Evitați utilizarea electronicelor aproape de culcare, cum ar fi TV, computer, jocuri video etc., care pot fi stimulante, ceea ce face dificilă adormirea copilului dumneavoastră.
▪︎Programul somn / trezire: programul ar trebui să fie regulat, fără a avea prea multe diferențe între programul săptămânii și cel din weekend.
▪︎Învățați-l pe copil să adoarmă singur: este important ca copilul dvs. să învețe abilitatea de a adormi fără ca un părinte să fie prezent.
▪︎Exerciții fizice: exercițiile fizice din timpul zilei pot facilita somnul, iar copiii care fac mișcare tind să aibă un somn mai profund. Evitați să-i permiteți copilului să facă mișcare prea aproape de culcare, deoarece poate îngreuna adormirea acestuia. Evitați cofeina deosebit de aproape de culcare, care poate fi o alertă, ceea ce face dificilă adormirea copilului dumneavoastră. Cofeina nu se găsește doar in cafea, ci și în ceai, ciocolată și unele băuturi răcoritoare.
Exerciții fizice: exercițiile fizice din timpul zilei pot facilita somnul, iar copiii care fac mișcare tind să aibă un somn mai profund. Evitați să-i permiteți copilului să facă mișcare prea aproape de culcare, deoarece poate îngreuna adormirea acestuia. Evitați cofeina deosebit de aproape de culcare, care poate fi o alertă, ceea ce face dificilă adormirea copilului dumneavoastră. Cofeina nu se găsește doar in cafea, ci și în ceai, ciocolată și unele băuturi răcoritoare.
Clinica Împreună este un centru de diagnostic și terapie pentru copiii cu Autism Virtual, dar și cu alte tulburări de dezvoltare.
0727030177 - Coordonator Daniela Voicu
0755112299 - Coordonator Mirela Barbu
Asociația Împreună cu Zâmbet
CIF 43021953
Lasă un răspuns