1 din 51 de copii este diagnosticat cu tulburare din spectrul autist, fiind blocat în propria lume. Prin terapie zilnică, dezvoltarea independenței prin joc și experimente, stimulare senzorială și motrică, grupuri de socializare și activități și excursii în natură, facem ca fiecare viață să conteze.
Donația ta ajută copiii care trec pragul asociației noastre să aibă parte de terapia necesară pentru ca în viitor să devină adulți funcționali și independenți.
ÎMPREUNĂ FACEM DIFERENȚA!
Pentru mai multe informatii despre cauza dati click pe poza categoriei corespunzatoare
ORE DE TERAPIE
ore de terapie
ORE DE SOCIALIZARE
ore de socializare
ORE DE INTERACȚIUNE CU MEDIUL EXTERN
ore interacțiune cu mediu extern
MATERIALE DIDACTICE & SENZORIALE
lei
Terapia ajuta la fixarea informatiei in creierul copilului. Intarzierea in dezvoltare, cat si formele de TSA sau Autismul virtual, inseamna o intarziere in limbaj, cognitie si in interactiunea sociala a copilului. Un copil cu acest diagnostic are nevoie de minim 2 ore de terapie zilnic. In unele cazuri, acesta nu comunica verbal cu familia, dar poate folosi gesturile, poate sa fie total dependent de adult, fiind incapabil sa manance sau sa bea singur. Un copil dezvoltat neurologic normal are capacitatea de a copia adultul si de a reproduce activitatile in functie de context, invatand foarte usor. In schimb, un copil atipic are nevoie de sute de ore de terapie in care sa repete de multe ori activitatile pana creeaza circuitele neuronale in creier specifice acelei activitati si pentru a intelege legatura intre activitatea invatata si contextul in care aceasta poate fi folosita.
In cadrul orelor de terapie sunt incluse activitati pentru stimularea senzoriala, pictatul cu degetele, folosirea diferitelor texturi, masaj, joaca cu apa, gatit etc.
Donand pentru orele de terapie ajutati acesti copii sa aiba sansa de a avea un terapeut dedicat, care lucreaza in relatie 1-1 si care prin munca, rabdare si dedicare reuseste sa deblocheze anumite functii folosite in procesul de invatare si sustine evolutia copilului pas cu pas in functie de ritmul acestuia, astfel incat sa poata sa se recupereze si sa fie cat mai pregatit pentru integrarea in familie, comunitate, invatamant, etc.
Ajutorul si sfatul terapeutului este foarte important si pentru familiile acestor copii, deoarece lucrul continua si acasa, lupta fiind permanenta si contra timp, iar parintele trebuie sa invete tehnici speciale de a lucra cu propriul copil, pentru a-l ajuta.
Orele de socializare sunt de asemenea foarte importante in recuperarea copilului, acestea fiind impletite cu orele de terapie.
Aceste ore dezvolta capacitatea copilului de a interactiona in diverse medii, cu copii asemanatori ca varsta sau cu adulti. Invata spiritul de echipa, jocuri, cantece, dansuri, cum sa se coreleze in actiuni cu alte persoane. Este extrem de important pentru ei, cu atat mai mult cu cat in unele cazuri exista o rezistenta in partea de socializare.
Donand pentru acest tip de activitate, dedicata iesirilor in mediul inconjurator, ajutati copiii sa li se fundamenteze, intr-un mod cat mai adaptat nivelului lor de cognitie, realitatea mediului inconjurator despre care au invatat teoretic din carti, cartonase, poze etc .
Excursii la gradina zoologica, la gradina botanica, parcuri, plimbari cu mijloacele de transport, joaca cu zapada, activitati specifice fiecarui anotimp, mersul la magazin etc. ajuta copilul sa inteleaga ce inseamna fenomenele naturii, sa perceapa texturile, sa poata intelege marimea obiectelor in realitate, a plantelor si animalelor si raportul dintre acestea, cat si il ajuta sa se adapteze la activitati uzuale, de tipul mersului la cumparaturi, la tuns etc.
Un mare ajutor il poate constitui donatia in bani pentru achizitia de materiale senzoriale si didactice, folosite zilnic in terapia copiilor cu intarziere in dezvoltare. Acesti copii au nevoie de o stimulare puternica senzoriala, respectiv a simtului vizual, auditiv, tactil, olfactiv si gustativ.
De asemenea trebuie ajutati sa constientizeze propriul corp si spatiul din jurul lor.Toate aceste lucruri se realizeaza prin tehnici specifice.
Deci, materiale precum carioci, culori, pensule, acuarele, papetarie, carti de povesti, de colorant, foarfece, lipici, hartie glasata, creponata, pom-pom , diverse materiale deco craft, jucarii de tip cuburi, sortatoare, piramide, jucarii senzoriale precum tuburi cu apa si lumini, trambuline, bare de echilibru, sunt foarte utile in activitatea terapeutica.
Clinica Împreună este un centru de diagnostic și terapie pentru copiii cu Autism Virtual, dar și cu alte tulburări de dezvoltare.
0727030177 - Coordonator Daniela Voicu
0755112299 - Coordonator Mirela Barbu
Asociația Împreună cu Zâmbet
CIF 43021953