Clinica Împreună

Are un design atractiv pentru copii, este dotată cu numeroase materiale didactice și asigură un mediu terapeutic propice pentru lucrul cu cei mici.

Camera senzoriala

Dezvoltarea creierului si evolutia sa, incep si se bazeaza pe miscare si explorare senzoriala.

Stimularea senzoriala si dezvoltarea creierului se influenteaza reciproc  si depind una de cealalta

Beneficiile stimularii senzoriale:

  • beneficii cognitive : stimuleaza invatarea conceptelor, intelegerea, rationamentul si capacitatea de reactie la mediu.
  • beneficii emotionale:ofera experiente care maresc stima de sine, independenta  si exprimarea libera a emotiilor 
  • beneficii motorii : intareste musculature si imbunatateste coordonarea miscarilor corpului,capacitatea de deplasare si indemanarea oculo-manuala

Aceasta camera  contine diversi stimuli ce cuprind majoritatea ariilor de stimulare  senzoriala si de propioperceptie (lumina ,muzica,atmosfera,obiecte, aromaterapie),acesti stimuli pot fi controlati pentru a ajunge la combinatia optima si acceptata de fiecare persoana pentru a induce starea de bine .

Efetele ce pot fi obtinute in urma terapiei din camera senzoriala:

Cresterea atentiei si a concentrarii

Deschiderea pentru cooperare si concentrare

Reducerea stresului

Reducerea agresivitatii

Reducerea autostimularilor

Cresterea interesului pentru stimuli

Promoveaza autonomia

Camera noastra senzoriala are in dotare urmatoarele echipamente :

Ofera senzatii  tactile pe o zona extinsa  ,presarea corpului pentru a oferii senzatia celei traite de catre fat in mediul intrauterin  de siguranta si relaxare. O experienta noua si deosebita ce ajuta la destresare si  eliminarea  starilor de anxietate

Stimuleaza vizual cu ajutorul bulelor de aer  si schimbarea culorilor , tactil prin atingere,acestea vibrand,sporesc concentrarea  cu ajutorul pestisorilor ce se plimba in interiorul coloanelor ,ofera relaxare si deconectare de la viata cotidiana.

Stimuleaza  vizual ,cresc stima de sine ,interesul pentru reflexia propiei persoane,odata cu apropierea de oglinzi imaginea peroanei devine clara si camera poate fi observata in ansamblu.

Ajuta la stimularea vizuala si tactile

Ofera o stare pozitiva  si stimuleaza simtul tactil si vizual

Stimuleaza simtul olfactiv folosind uleiuri esentiale pure doterra  cu efect terapeutic  de calmare echilibrare si promoveaza starea de bine a utilizatorilor camerei.

Stimuleaza intens vizual si tactil fiind perceputa de copii ca fiind un colt atractiv si poate fi un punct bun de inceput al terapiei in cazul copiilor.

sunt materiale de diferite texturi ce ajuta in integrarea senzoriala tactila

Stimulare auditiva ,o experienta indeita.Acest sistem impreuna sau fara ajutorul  videoproiectorului poate reconstituii situatii reale ,situatii ce creaza anxietate persoanei  aflate in terapie pentru desensibilizare  si pentru o toleranta mai buna a stimulilor stresanti din mediul real intr-un mediu sigur controlabil.Acest sistem mai poate fi folosit si pentru a creea o atmosfera relaxanta cu sunete din natura ( pasarele ce zboara in jurul  beneficiarului,valurile marii ce se sparg la tarm,sunete din padurile tropicale etc.)

pentru stimularea vizuala ,poate creea un mediu relaxant  sau poate fi folosit pentru a ajuta echipamentul de sunet  in creearea situatiilor stresante pentru desensibilizare si acceptare a mediului real ( creearea unui spatiu aglomerat,cum ar fi o piata sau un aeroport,un zgomot puternic,un elicopter apropiindu-se,un peisaj muntos cu prapastii pentru frica de inaltime,se poate adauga pe fundal zgomotul produs de vant in muntii inalti,etc)

O patura special conceputa pentru a ajuta in situatiile de anxietate ,un concept nou pentru a oferii o experienta senzoriala extraordinara si complexa pentru propioperceptia corpului si teluricitatea de care avem cu totii nevoie si  pe care o pierdem din cauza situatilor stresante(teluric=care apartine pamantului,confera senzatia de imbratisare).Aceasta patura a fost inventata pentru a reduce cat mai mult stersul. Extrem de folositoare pentru peroanele cu autism sau T.S.A. si cele ce sufera de depresii,stari de anxietate si in multe alte boli neurologice.

elementul ce nu poate lipsii din camera senzoriala,acesta ajuta la calmare si detensionare si in primul rand are rol in dezvolatrea si coordonarea miscarii,a propioperceptiei.Leganatul ajuta la relationarea mai buna a celor doua emisfere ale creierului uman si dezvolta capacitatea de gandire a copilului.Miscarea oscilanta stimuleaza cortexul cerebral, adica partea care raspunde de  concentrarea individului,de aceea leaganul se poate folosii cu success in scop terapeutic pentru copii cu deficit de atentie.Prin leganare se secreta hormonul numit endorfina  cunoscut sub numele de hormonul fericirii,acesta odata  secretat in sange reduce stresul si imbunatateste sistemul imunitar.Leaganul nu are limita de varsta,poate fi folosit atat de copii cat si de adulti ,suportand in siguranta 150 kg.

camera senzoriala  este dotata cu diferite obiecte special concepute pentru atingere crearea presiunii  ,diferite  texturi si forme ,va invitam sa le testati sis a le  descoperiti  toate utilitatile. Veti putea gasii in camera senzoriala instructiuni clare pentru a folosii masajul si obiectele in scop terapeutic.