Este o formă de intervenție psihologică ce se adresează persoanelor sănătoase din punct de vedere psihologic, aflate într-un impas atunci când vine vorba de rezolvarea unor situații de criză fie că sunt sociale, profesionale sau familiale.
Consilierea psihologică presupune ca tu să vii în cabinet într-un număr mai redus de ședințe decât în psihoterapie și printre obiectivele ei se numără dezvoltarea ta personală și îmbunătățirea sănătății și a stării tale de bine.
Se acordă atenție și problematicii cu care te confrunți acum și pe problematica cu care te confrunți acum, pentru ca tu să dobândești o mai bună autocunoaștere și strategii de adaptare care să te ajute să faci față mai bine situațiilor dificile de viață și care să îți mențină starea de bine și de sănătate mintală.
Consilierea psihologică se focalizează pe optimizarea și dezvoltarea personală în scopul promovării sănătății, prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament, te pot susține în exprimarea emoțiilor și dezvoltarea abilităților de a depăși situațiile de criză.
O ședință de psihoterapie durează între 50 și 60 de minute.
Ce se discută în cabinet, rămâne în cabinet!
E important de menționat faptul că psihoterapeutul menține confidențialitatea absolută, nu doar a conținutului discuției, ci și asupra prezenței tale în cabinet.
Lasă un răspuns